Tiszta, és költséghatékony megoldás az ablakcsere

Amikor eljön az ideje az elavult nyílászárók, ablakok cseréjének, sok szempont kerül előtérbe, de az egyik legfontosabb mindenki számára a költséghatékonyság, hiszen senki sem szeret, vagy tud túl sokat költeni ilyesmire. Az új ablak vagy ablakok megvásárlásán túl a mellékes munkálatok, mint a régi ablakok eltávolítása, új ablaktok behelyezése általában plusz költséget jelentenek, főleg ha még bontani is kell a falat. Ilyenkor lehet jó megoldás az ablakcsere bontás nélkül.

Felmerül a kérdés, egyáltalán lehetséges-e ilyen módon minőségi nyílászárót behelyezni a régi helyébe? A válasz egyértelműen igen, a szakértők régóta alkalmazzák ezt a módszert, vagyis bevett gyakorlat az ablakcsere bontás nélkül.

Ennek lényege, hogy a régi ablakot ugyan eltávolítják, de a tok a falban marad (kizárólag egészséges, még használható ablaktok esetében) és az új ablakot a régi tokhoz erősítve helyezik be, majd a régi tokot fedőlécekkel takarják el. Amellett, hogy ez jelentősen lerövidíti a munkafázis időtartamát, még pénzt is megtakarítunk, hiszen nem kell új ablaktokot vásárolnunk.

A legnagyobb előny azonban, amiért az az ablakcsere bontás nélkül nagy népszerűségnek örvend, egyértelműen az a tény, hogy nincs szükség kosszal, zajjal, törmelékkel járó falbontásra. Ez nem csak költségcsökkenést jelent, hanem energia és munkaidő megtakarítást is.

Az az ablakcsere bontás nélkül elsősorban olyanok számára ajánlott, akiknek ugyan szűkre szabott a költségkerete, de mégsem szeretnének lemondani egy modern, jó hang és hőszigetelő ablak nyújtotta előnyökről.

Címkék:

Related posts

Nyílászárók Budapesten

A nyílászárók Budapesten is kiváló minőségben, számos típusban elérhetők, ezzel is rugalmasan megoldhatóvá téve...

Az ablakok szerepe a lakásban

A környezettudatos élet egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban. Sokak számára fontos, hogy energiatakarékos...

Ablak akciók egész évben

A lakásfelújítás nem olcsó mulatság, és ha teljes felújítást szeretnénk, akkor a nyílászárók cseréjére...
Top