Nem a műanyag ablakok hibája a penész

A kiválóan szigetelő műanyag ablakok lényege, hogy benn tartják a hideget és a meleget is. Éghajlatunknak köszönhetően nagyon fontos, hogy ne csak télen tartsák bent a műanyag ablakok a meleget és zárják ki a hideget, de fordítva is, nyáron legyen kellemesen hűvös a lakásban. Ehhez szükség van a tökéletes szigetelésre. A 15-20 évvel ezelőtti típusú ablakok nem voltak megfelelően szigetelve, így kiengedték a meleget, ugyanakkor nem volt ismeretes a párásodás problémája. Ezért vált mára problémává a párásodás és a penészedés, mert a mai ablakok már kellőképpen jó szigetelést biztosítanak. Összefoglalva, a műanyag ablakok jól szigetelnek, ezzel energiát takarítunk meg, de a jó szigeteléssel jelentkezett egy új probléma, a páralecsapódás. A párával pedig együtt jár a levegő nedvessé válása és a penész.

Nem a műanyag ablakok tehetnek a penészesedésről! Hiszen a műanyag ablak csupán jól szigetel, amellyel energiát takaríthatunk meg. A szellőztetéssel pedig megoldható a penészprobléma. A napi két alkalommal történő nagyobb szellőztetéssel pedig nem csak a nedves levegőt és a páralecsapódást kerüljük el, de oxigént engedünk be a lakásunkba! Természetesen a jó idő bekövetkeztével résnyire mindig nyitva is hagyhatjuk az ablakot. Ne felejtsük el, hogy mennyire fontos egy ablak jó záródási képessége, a penészfontokat pedig kerüljük el rendszeres szellőztetéssel A műanyag nyílászáró energiamegtakarítása számottevő, szinte összehasonlíthatatlan a régi ablakokkal.

Az ablakcserebere.hu kiváló műanyag ablakokat kínál vásárlóinak, amelyek modern és kiváló ár/érték arányban szerezhetőek be. Az általunk ajánlott nyílászárók már több ezer lakásban eredményeztek jelentős rezsicsökkenést. A stabil szerkezet és a kiváló funkcionáltság tökéletes záródást biztosít. Kínálatunk kizárólag megbízható termékeket ajánl.

Címkék:

Related posts

Nyílászárók Budapesten

A nyílászárók Budapesten is kiváló minőségben, számos típusban elérhetők, ezzel is rugalmasan megoldhatóvá téve...

Az ablakok szerepe a lakásban

A környezettudatos élet egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban. Sokak számára fontos, hogy energiatakarékos...

Ablak akciók egész évben

A lakásfelújítás nem olcsó mulatság, és ha teljes felújítást szeretnénk, akkor a nyílászárók cseréjére...
Top