Reluxa eurodesign

redőny és reluxaLakások, irodák közkedvelt árnyékolója. Kis helyigénye miatt széleskörben alkalmazható.
Egyaránt szerelhető nyíló, illetve bukóablakra, valamit két üveg közé is.
Tartós, ídőtálló árnyékoló.Különösen ajánlott családiházak, iskolák, irodaházak és ipari létesítmények beltéri árnyékolására.
Széleskörű színválasztékának köszönhetően kivállóan illeszthető mindenféle beltérbe.
A lamellák feszítésével megoldható, hogy a nyilászáró használata közben is fixen marad a reluxa.
A fa reluxa, alumínium reluxa és trópusi fa reluxa árnyékolók, régiesen velencei ablakzsalu (venetian blinds) a természetes anyagokat és a modern designt kedvelők ideális árnyékolója. A lamellás árnyékolók csoportját erősítő, hangulatában textillel nem pótolható hatású, sajátos mikro-flórát kölcsönöz a természet hódolóinak.

Az alumínium reluxa több mint száz, a fa reluxa viszonylag kevés színeiből is nagyon egyedi, hangulatos felületek alakíthatóak. Fa reluxát jelenleg trópusi fa, bambusz és európai származású bükk és tölgy anyagból gyártunk garanciával.

A reluxa 25-, 35- és 50mm-es lamellákból készül. Létezik 80mm-es lamella is de az már kültéri kategória. Lamella vastagság 0, 18mm-től 0, 24mm-ig. A nádból és trópusi fából készült reluxák maximális szélessége 180cm, magassága 240cm.
A trópusi fából készült roletta 200 cm széles, magassága 240 cm.

Fa szalagfüggöny 127 mm-es lamellákból készül.

Ezen árnyékolók kezelése, mozgatása, vezérlése megegyezik a hagyományos ikertársukéval.

Alu és műanyag redőny

A műanyag redőny legfontosabb jellemzője, amiért annyira keresett termék, hogy szinte bárhová felszerelhető utólag. Ára roppant kedvező, ami hatalmas előnyt jelent azok számára, akik minőségi árnyékolást szeretnének viszonylag olcsón.

Műanyag redőny

A műanyag redőnynek nagyon sok előnye van a régi faredőnyökkel szemben, az első és legfontosabb, hogy könnyű szerkezete miatt sokkal könnyebben kezelhető, valamint a 54 x 22 mm-es zajcsökkentő betétes lefutónak köszönhetően sokkal halkabb folyamat a redőny működtetése.
A redőny lécei 37 mm-esek, és a fehéren kívül több színben is választhatók. Szakemberek javaslata szerint a fehér alapszínű redőny a leginkább formatartó és a leginkább UV stabilizált.

A műanyag redőny legszélesebb változata egy tokban 170 cm. Mozgatásához a 16 mm széles gurtni javasolt, de szükség esetén megoldható 8 mm átmérőjű zsinórral.

Redőny típusok:

02 01

– aluminium redőny
– műanyag redőny
– ráépített tokos redőny

Műszaki paraméterek:

színterezett aluminiumtok

két végén csapágyazott alutengely

alu levezető sín

kefés gurtni ki- és bevezető

műanyag tárcsa, a gurtni feltekerésére szolgál

rejtett vagy sima ütköző

műanyag terelőlemez, a lamellák oldalirányú mozgásának megakadályozása érdekében.

Mobil és fix keretes szúnyoghálók:

A szúnyoghálók ma már szinte nélkülözhetetlen tartozékai minden lakásnak, nyaralónak és munkahelynek. Beépítésük esetén meleg nyári napokon is szabadon mozoghat a friss levegő a nyitott ablakokon, ajtókon át, mivel kizárják a nappali pihenést, munkát akadályozó és az éjszakáinkat elviselhetetlenné tevő rovarokat.

Szinte bármilyen nyílászáróra, sőt tetőtéri ablakokra is tudunk ajánlani minden igényt kielégítő, műanyagbevonatú, extrudált alumíniumprofilokból készített fix keretes vagy védőtokból kihúzható termékeket.

Továbbá választható a hagyományos ajtókhoz hasonló zsanéros, nyílószárnyú szúnyogháló, de rendelhető tolókeretes típus, sőt redőnyökkel egybeépített megoldást is kínálunk.

A szúnyogháló anyaga mindkét esetben üvegszál erősítésű műanyag, színe szürke.

A rolós kivitelnél a keret és a tokszerkezet anyaga alumínium, ami gyárilag fehér vagy barna színre, esetenként tetszőleges RAL színre van színterezve.

A szúnyogháló két oldalán lévő lefutó sín kefebetétes, ami meggátolja a bogarak bejutását.

A fix szúnyoghálók kerete készülhet műanyagból (fehér vagy barna színben) vagy alumíniumból is.

Ez utóbbi esetben az alapszínek a fehér és a barna, de igény esetén a RAL színskála színeire is színterezhető.

A szúnyoghálók felszerelhetők közvetlenül a nyílászárókra (ablak, ajtó), a meglévő vagy újonnan készülő redőnyök lefutóira a redőnytok alá, valamint egy tokba a redőnnyel.

Ez utóbbi kivitel nem mindig alkalmazható!

Vissza a termékekhez

 

Top