Műanyag ablak beszerelés? Segítünk választani!

A műanyag ablak napjainkban minden korábbinál népszerűbb, és gyakran esik rá a választás új építésű ingatlanok esetében éppen úgy, mint akkor, ha lakásfelújításról van szó. Kiváló hang-és hőszigetelő képessége nem csak a többkamrás megoldásnak köszönhető, hanem a hozzá alkalmazott hőszigetelő üvegnek is. Többféle üveg típus közül választhatunk, melyeknek hála a téli hideget éppen úgy otthonunkon kívül rekeszthetjük, mint a nyári forróságot. A műanyag ablak kiválasztásával és beszerelésével kapcsolatban számos kérdés fel szokott merülni a vásárlókban. Nézzünk most ezek közül néhányat!

műanyag ablak

Milyen épületbe építhető be a műanyag ablak?

A régi építésű panellakások, tégla lakások és családi házak esetében egyre többen döntenek a nyílászárók utólagos cseréje mellett. A cél nem csak az esztétikailag megfelelő végeredmény, hanem természetesen az optimális hőszigetelés és ezzel együtt az energiatakarékosság. Az újépítésű ház szabad nyílásába a legegyszerűbb beépíteni a műanyag ablakot, hiszen itt nincs szükség a korábbi nyílászáró kibontására, a keletkezett sitt elszállítására, valamint a helyreállításra. A kevesebb munka miatt a költségek is alacsonyabbak, mint akkor, ha felújítás keretein belül döntünk a nyílászárók cseréje mellett.

Lehetséges-e kőműves helyreállítást is kérni?

A lakásfelújítás sok utánajárással és még több otthoni teendővel jár. Korántsem mindegy tehát, hogy az ablakok cseréje után azonnal megtörténik-e a helyreállítás. Ugyan a régi nyílászáró kiemelése egy irányban történik, és a homlokzat így nagy valószínűséggel nem sérül meg, de sittre és a belső javításokra mindenképpen szükség lesz. Egyéni igények, valamint az ingatlan jellegének függvényében a helyreállítás történhet gipszkartonozással vagy habarccsal.

Árnyékolástechnikára is szüksége van?

A műanyag ablak cseréje során gyakran felmerül az igény a különféle árnyékolástechnikai megoldások iránt. A redőny felszerelésével nem csak az illetéktelen tekintetek ellen tehetünk, de a hőszigetelés érdekében is. A reluxa szintén népszerű egyszerű használhatósága és praktikussága miatt. A nyári szellőztetéshez nélkülözhetetlen szúnyogháló felszerelésén is érdemes elgondolkodni, amely többféle kivitelezéssel megoldható.

Címkék: ,

Related posts

Nyílászárók Budapesten

A nyílászárók Budapesten is kiváló minőségben, számos típusban elérhetők, ezzel is rugalmasan megoldhatóvá téve...

Az ablakok szerepe a lakásban

A környezettudatos élet egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban. Sokak számára fontos, hogy energiatakarékos...

Ablak akciók egész évben

A lakásfelújítás nem olcsó mulatság, és ha teljes felújítást szeretnénk, akkor a nyílászárók cseréjére...
Top