A műanyag nyílászárók kiválasztása

A műanyag nyílászáróknak is számos típusa létezik már, a laikusok számára pedig nem egyszerű a választás. Az első fontos kérdés a műanyag nyílászáró választásakor, amit fel kell tennünk a szakembernek, hogy a megvásárolni/beszerelni kívánt ablak üvegezésének mekkora a hőátbocsátási mértéke. Ez az egyik legfontosabb információ, hiszen ettől függ majd, hogy mennyire szigetel jól az ablakunk télen és nyáron. Nem döntsön a legolcsóbb termék mellett, hiszen az biztosan nem szigetel jól. Ugyanakkor a kicsit nagyobb összeg befektetése később vissza fog térülni. Rövid időn belül megtérül a többletköltség, mivel a jól záródó műanyag nyílászárók nagy energiamegtakarítást képesek nyújtani.

Mit jelent a légkamrás szerkezet? A műanyag nyílászáró lehet több légkamrás is. Ez attól függ, hogy hány légréteggel választja el szerkezeten belül az elválasztandó teret. A profil egyik legfontosabb jellemzője a légkamrás szerkezet. Vásárláskor választhatunk a ötkamrás és a hatkamrás műanyag nyílászárók közül. A régi, elavult ablakok két légkamrásak voltak, ezeket ma már nem használják, ezeket érdemes lecserélni. Minél magasabb légkamra számú egy berendezés, annál jobban szigetel, nem csak a hő, de a hang tekintetében is. Tehát válasszunk minél nagyobb légkamra számú nyílászárót.

Fontos a beépítési mélység? Természetesen igen, hiszen ez is egy olyan érték, ami alapján nőhet a hő és a hang szigetelés mértéke. Az említett beépítési mélység az ajtó vagy ablak profil vastagságát jelenti. A légkamrák számával tulajdonképpen ez egyenes arányban nő, tehát a nagyobb légkamrás szerkezeteknek nagyobb a beépítési mélysége is. A három légkamrás például általában 60 mm mélységgel rendelkezik, az öt légkamrás 70 mm, a hat kamrás pedig 80 mm. Vásárláskor figyeljük a beépítési mélység értékét is.

Címkék:

Related posts

Nyílászárók Budapesten

A nyílászárók Budapesten is kiváló minőségben, számos típusban elérhetők, ezzel is rugalmasan megoldhatóvá téve...

Az ablakok szerepe a lakásban

A környezettudatos élet egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban. Sokak számára fontos, hogy energiatakarékos...

Ablak akciók egész évben

A lakásfelújítás nem olcsó mulatság, és ha teljes felújítást szeretnénk, akkor a nyílászárók cseréjére...
Top